Ekonomija     | 12.06.2018. 16:13 |

U Tuzlanskom kantonu blagi trend rasta broja turista

FENA Saopćenje

TUZLA, 12. juna (FENA) - U 40 smještajnih objekata čiji rad prati Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona, posjetiocima je tokom 2017. godine bilo na raspolaganju 1.816 ležaja raspoređenih u 978 soba, što je za osam posto više nego u 2016. godini.

U prošloj godini registrirano je 49.977 turista.  Najveći broj od ukupno registriranih dolazaka evidentirano je u smještajnim objektima na području Grada Tuzla (62 posto), 11 posto dolazaka evidentirano je u Gradačcu, 10 posto u Lukavcu, Srebreniku devet posto, Gračanici tri posto.

Na području TK je u 2017. godini bilo registrirano 2.291 poslovnih subjekata koji su svrstani u djelatnost pripreme i usluživanja hrane i piće, odnosno pružanje usluga u ugostiteljstvu, stoji u izvještaju Vlade TK koji je danas razmatran na sjednici.

Na području Tuzlanskog kantona smještajni kapaciteti, koji su prošli proceduru utvrđivanja minimalnih uslova i kategorizaciju te tako ispunili osnovne uslove za rad, nalaze se na području osam općina i Grada Tuzla.  

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Pomoć Vlade TK u izmirenju doprinosa za zaposlenike u 'Kuli' Gradačac

Vlada TK odobrila duplo više sredstava za kulturu

Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila 33.500 KM za košarkašku reprezentaciju BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom