Stranačke aktivnosti     | 12.06.2018. 19:22 |

Saopćenje za javnost SDP BIH

FENA Saopćenje

Plan 10 neće dozvoliti ovoliku stopu nezaposlenosti među mladim ljudima, a sa konkretnim rješenjima nećemo dozvoliti da četvrtina zaposlenih građana u našoj zemlji živi na granici siromaštva. Vrijeme je da BiH damo šansu da bude zemlja u kojoj živimo i mi i naša djeca! Naš izborni program Plan 10 može biti uspješan, samo ako svi zajedno radimo na njegovoj provedbi, poručeno je sa skupa. 

U Travniku je održana Programska konvencija Socijaldemokratske partije BiH na kojoj je naglašeno da svi građani BiH žele vlast koja će omogućiti da se od poštenog rada može pristojno i živjeti. 

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić naveo je kako građani traže partiju sa idejama za razvoj privrede u BiH. 

„SDP ima konkretne planove kako da poboljša privrednu situaciju u BiH. Kada poboljšate privredu, onda ćete građanima moći ponuditi bolje zdravstvene, obrazovne i ostale usluge. Plan 10 je plan koji brigu o građanima i njihovim potrebama stavlja na prvo mjesto. Imamo rješenja i način kako da naše škole budu bolje. U kreiranju Plana 10, svoj glas su dali i mladi. Oni žele obrazovanje, žele jednaku šansu da ostanu i da daju svoj doprinos razvoju naše zemlje. Mladi žele bolje škole, a ne škole koje su oronule, a pritom su i podijeljene, kao što je to slučaj u Travniku. Želimo napokon ukinuti praksu dvije škole pod jednim krovom, a zatim da mladima omogućimo da se školuju u školama kojima će se ponositi i oni i njihovi roditelji. Obnovimo im učionice, nabavimo im opremu koja je prilagođena stoljeću u kojem živimo. Dajmo im šansu da pokažu koliko znaju. Usvajanje Zakona o obnovi škola na svim nivoima, biće uslov SDP-a da se sa nama priča o formiranju vlasti“, naveo je Nikšić. 

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, na konvenciji je naveo kako je vrijeme da ljudima vratimo nadu da se u BiH može lijepo i ugodno živjeti. 

„Ovdje smo kako bi vam rekli šta želimo i možemo uraditi u Travniku, ali ne samo ovdje, nego i širom BiH. Želimo čuti vaše ideje i probleme. Samo zajedno sa svim građanima u BiH može se desiti promjena nabolje. Jedan od najvećih problema u BiH je zdravstvo, a mi imamo plan kako da svima osiguramo osnovni paket zdravstvenih usluga, kroz naš dio Plana 10 - zdravstvo za sve“, dodao je Helez. 

Nijaz Helez, predsjednik Kantonalne organizacije SDP Srednjobosanskog kantona, istaknuo je kako je nezaposlenost jedan od najvećih problema u ovom kantonu. 

„Plan 10 neće dozvoliti ovoliku stopu nezaposlenosti među mladim ljudima, a sa konkretnim rješenjima nećemo dozvoliti da četvrtina zaposlenih građana u našoj zemlji živi na granici siromaštva. Vrijeme je da BiH damo šansu da bude zemlja u kojoj živimo i mi i naša djeca! Naš izborni program Plan 10 može biti uspješan samo ako svi zajedno radimo na njegovoj provedbi“, istaknuo je Helez.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom