Bosna i Hercegovina     | 13.06.2018. 10:53 |

Sindikati srednjih škola HNŽ-a pozivaju Vladu na pregovore

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. lipnja (FENA) - Sindikati srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije koje nastavu izvode na hrvatskom i bosanskom jeziku još će jedanput tražiti otpočinjanje pregovora sa županijskom Vladom kako bi se pronašlo obostrano zadovoljavajuće rješenje po pitanju njihovih zahtjeva. 

 Zaključak je to zajedničkog sastanka sindikata održanog u Mostaru s ciljem analize rezultata proteklih štrajkova upozorenja.

 "Na sastanku je zaključeno da se još jedanput pokuša tražiti otpočinjanje pregovora s nadom da će predstavnici Vlade shvatiti ozbiljnost situacije i neophodnost dijaloga kako bi se pronašlo obostrano zadovoljavajuće rješenje", navode sindikati u srijedu u priopćenju za javnost. 

 Napominju kako su štrajkovi realizirani 100 postotno i da su nakon toga sindikatima pristupili i djelatnici koji do tada nisu bili članovi, ali kako se i pored toga županijska Vlada oglušila na zahtjeve sindikata, ponašajući se potpuno ignorantski.

 Ističu kako su svi sindikalni povjerenici jednoglasni da s otpočetim aktivnostima treba nastaviti.

 "Donesene su smjernice za daljnje aktivnosti, kao što su sve češći štrajkovi upozorenja i protesti uključujući i generalni štrajk, o čemu će definitivnu odluku donijeti članstvo u anketi", navodi se u priopćenju kojeg potpisuju predsjednici sindikata srednjih škola Edina Čomić i Josip Milić.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Hrvatska: Gotovo 38.000 zaposlenih u obrazovanju nezadovoljno koeficijentima

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

Video materijal s prosvjedne šetnje proračunskih korisnika HNŽ-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo