Stranačke aktivnosti     | 13.06.2018. 12:52 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Akademik Mujo Demirović uz Nezavisni blok i Senada Šepića

Akademik Mujo Demirović pristupio je Nezavisnom bloku i daje apsolutnu podršku Senadu Šepiću za izbor u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Akademik Demirović je uvaženi bosanskohercegovački sociolog, politolog i istraživač, obavljao je i dužnost dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću i rektora Univerziteta u Bihaću. Također, kao ministar obrazovanja i nauke FBiH, dao je veliki doprinos u reformi visokog obrazovanja, te nauci i kulturi u BiH, a tokom rata vršio je komandne dužnosti u Petom korpusu Armije RBiH.

''Kao bivši član i visoki dužnosnik SDP-a BiH, smatram čistu manipulaciju savez ASDA i SDP-a BiH, te je vrlo neodgovorna i neozbiljna izjava predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, da ga parafraziram – nije bitno od koga je podrška, važno je da smo je dobili. Svim ozbiljnim ljudima jasno je da su to dvije nespojive političke strukture i da to Krajišnici neće podržati, a da će ovim neprincipijelnim svezom naročito izgubiti SDP, jer će se još više stvoriti haotično stanje unutar članstva te stranke, a Denis Bećirević će u konačnici biti gubitnik. Nemam pravo na šutnju i nedjelovanje. Na to me obavezuju moje patriotske i intelektualne osobine, a posebno moja Bosna i Hercegovina. Moje krajiško srce kao i uvijek kuca za jednu jedinu domovinu. U Nezavisnom bloku prepoznajem kapacitet i ljude koji žele prosperitetnu BiH, te se stavljam u funkciju izgradnje nove političke paradigme koju predvodi NB i Senad Šepić, koji je najsposobniji i najkredibilniji kandidat za člana Predsjedništva BiH, te mu ovim izražavam svoju punu podršku'', izjavio je akademik Demirović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu