Stranačke aktivnosti     | 13.06.2018. 14:51 |

Saopćenje za javnost LDSBiH

FENA Saopćenje

LDS BiH je sedma politička stranka koja je podržala kandidaturu dr. Denisa Bećirovića

Socijaldemokratska partija BiH i Liberalno demokratska stranka danas su potpisali Sporazum o podršci kandidatu za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Denisu Bećiroviću.

Sporazum su potpisali predsjednik LDS-a Hariz Redžić i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Medijima se obratio Nermin Nikšić, navodeći da je SDP najavio da će učiniti sve da široki spekatar stranaka, udruženja i intelektualaca podrži Denisa Bećirovića.

„Ubijeđen sam da ćemo 7. oktobra imati člana Predsjedništva koji će interese svoje zemlje staviti iznad ličnih i stranačkih interesa. Zbog toga se zahvaljujem svima koji su dali podršku, posebno Harisu Redžiću, a i svima koji su to učinili dosad“, izjavio je Nikšić i naglasio da se podrška neće završiti na ovom potpisivanju, nego će se i dalje nastaviti.

Hariz Redžić je rekao da je LDS na Kongresu stranke jednoglasnom odlukom podržao kandidatutu Denisa Bećirovića.

„Denis Bećirović je prepoznatljiv po svom parlamentarnom radu. On je više doprinio na promociji građanske BIH, nego sve političke stranke zajedno. Nije zažmirio niti jednom na pojavu fašizma u BiH. Liberali su u tome prepoznali njegovu vrijednost. Svijetla obraza ćemo članstvu preporučiti da podrže Denisa Bećirovića“, zaključio je Redžić.

Denis Bećirović se zahvalio na podršci LDS-a i dodao da mu ova podrška mnogo znači.

„Želim reći da je važna činjenica da je LDS donijela jednoglasnu odluku o podršci mojoj kandidaturi. Za mene je ova podrška veoma važna, jer je riječ o najpostojanijoj liberalnoj organizaciji u BiH i članici najveće asocijacije liberalnih stranaka u Evropi.

Za razliku od onih koji dijele građane BiH i izazivaju negativnu energiju, mi i danas šaljemo pozitivnu poruku i poručujemo da je naša politika, politika povezivanja, integriranja i okupljanja različitih subjekata pod zastavom BiH.

Danas ste svjedoci da kreiramo jedno novo savezništvo. Ovo je savezništvo za realizaciju strateškog cilja. Savezništvo za punopravno članstvo u EU. Ovo je savezništvo za borbu za istinsku ravnopravnost svih građana i naroda. Savezništvo za evropsku državu BiH. Danas svjedočite da je LDS sedma politička stranka koja je stala iza moje kandidature. Veliki broj nevladinih organizacija se već izjasnio. Slijedi i nastavak te podrške“, rekao je Bećirović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

LDS

Vezane vijesti

Liberalno demokratska stranka zvanično pristupila Našoj stranci

Saopćenje za javnost LDS

Saopćenje za javnost LDS-a

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana