Stranačke aktivnosti     | 13.06.2018. 17:51 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Komšić: Kolinda žali za tim što Izborni zakon BiH nije izmjenjen onako kako su u Zagrebu planirali 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović po Briselu s pravom izražava žaljenje što Bosne i Hercegovina nije izmjenila Izborni zakon. Grabar-Kitarović ima pravo za čim žaliti jer unatoč zagrebačkim apelacijama (Ljubić i Krišto), unatoč podmuklom lobiranju za uvođenje nejednake vrijednosti glasa u Bosni i Hercegovini, Izborni zakon BiH nije izmjenjen onako kako je to Zagreb zamislio i isplanirao, kazao je danas predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić. 

"Mi u Bosni i Hercegovni, nasuprot tome izražavamo radost. Nije se lako bilo odbraniti od propagandne političke i medijske agresije Zagreba, ali smo se odbranili i Evropskoj uniji pokazali, ko ovdje u Bosni i Hercegovini, poštujući presude Evropskog suda za ljudska prava nudi rješenja a ko ultimativno zahtjeva ono što je sa stanovištva evropskih i demokratskih vrijednosti nedopustivo", rekao je Komšić. 

- Pošto predsjednica Hrvatske poziva na snažniji angažman Evropske unije u Bosni i Hercegovini po pitanju rješavanja izmjena Izbornog zakona, želio bih uvaženu predsjednicu Grabar - Kitarović podsjetiti da su Evropska unija, SAD i šira međunarodna zajednica angažovanije više nego ikad, dodao je on. 

"Međutim, očito je da taj angažman ne prija vašim pulenima u BiH koje podstičete na rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine i koji su u permanentnom sukobu kako sa predstavnicima međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini tako i sa onim predstavnicima međunarodne zajednice koji u rješavanju ovog pitanja žele dati svoj doprinos. Nije nikakvo čudo što su u sukobu jer ono što vaši puleni traže u sukobu je sa svim civilizacijskim normama. Još malo pa će početi i da otvoreno prijete onima koje Vi pozivate na snažniji angažman u BiH", rekao je Komšić. 

Vama gospođo Grabar - Kitarović savjetujem da i dalje nastavite da se pozivate na iskrivljeni sadržaj presuda Ustavnog suda BiH, kako to rade i oni koje u Bosni i Hercegovini podržavate. Žalit ćete zbog toga još više nego što sada žalite, ali Vaše obmane neće proći", zaključio je Komšić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo