Bosna i Hercegovina     | 13.06.2018. 19:25 |

Draško Stanivuković priveden, jer se nije odazvao na informativni razgovor

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 13.juna (FENA) – Draško Stanivuković (1993.) iz Banja Luke lišen je danas slobode, jer se nije odazvao na uredno uručen poziv za obavljanje razgovora, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Stanivukoviću, koji je bio aktivan proteklih dana tokom protesta građana u Banjoj Luci zbog visoke cijene goriva, upućen je poziv na razgovor u policiji, zbog, kako je saopćeno, počinjenih prekršaja suprotno odredbama Zakona o javnom okupljanju Republike Srpske i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

-Nakon okončanja preduzimanja službenih radnji, on će biti pušten na slobodu, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta nadležnom sudu bit će dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka – navodi se u saopćenju.

Policija je danas spriječila grupu građana u namjeri da, u znak protesta zbog cijene naftnih derivata, blokiraju saobraćajnicu u blizini zgrade Vlade RS-a.

Među njima je bio i odbornik PDP-a u Skupštini grada Banje Luke Draško Stanivuković.

Iz policije RS-a su i danas upozorili građane koji su proteklih dana učestvovali u javnim okupljanjima u znak protesta zbog cijene naftnih derivata, da to rade u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju i na mjestima koja za to predviđena.

Najavili su i da neće dozvoliti blokadu magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva, jer se obustavom saobraćaja i blokadom puteva ometa normalno putovanje građana zbog čega oni izražavaju nezadovoljstvo. Također, ometa se i normalno funkcionisanje službi kao što su služba hitne pomoći, vatrogasna služba, policija i druga vozila.

Stoga je večeras u Banjoj Luci bilo prisustvo pojačano prisustvo policije, a izostale su blokade pojedinih saobraćajnica.

Cijene naftnih derivata od sutra će biti niže na pumpama u RS, potvrđeno je u Ministarstvu trgovine i turizma.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo