Stranačke aktivnosti     | 13.06.2018. 19:23 |

Saopćenje za javnost SDA Srebrenica

FENA Saopćenje

Abdurahman Malkić, nekadašnji načelnik opštine Srebrenica i državni parlamentarac, danas je potpisao pristupnicu, te ponovo postao član Stranke demokratske akcije (SDA) u Srebrenici. 

Nakon potpisivanja je istaknuto da je važno da značajne osobe iz političkog života Srebrenice prepoznaju pozitivne procese unutar najjače probosanske stranke u Srebrenici, te da će svojim učlanjenjem doprinijeti jačanju SDA na terenu. 

Rečeno je i da je Malkić tokom dva načelnička mandata doprinio povratku i razvoju ovog grada, a da je njegovo ponovno učlanjenje u SDA nakon osam godina, znak da će podržati pozitivne procese i u narednim godinama u Srebrenici. 

Abdurahman Malkić je rođen 1964. godine u Poznanovićima kod Srebrenice. Diplomirao je na Saobraćajnom fakultetu u Sarajevu 1988. godine. 

Bio je član SDA od 1990. godine. Od 1997. godine bio je načelnik opštine Srebrenica u izbjeglištvu sa sjedištem u Tuzli, a potom sekretar Ureda za rješavanje statusnih pitanja prognanika iz Srebrenice. Istovremeno je od 1998. do 2002. godine bio poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine (BiH). 

Krajem 2002. godine je izabran na mjesto načelnika opštine Srebrenica kada počinje povratak prognanih Srebreničana. Kasnije je bio odbornik u Skupštini opštine Srebrenica. 

 

Povjereništvo SDA Srebrenica

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

SDA Srebrenica podržala kandidaturu Fejzića kao zajedničkog kandidata za načelnika opštine

SDA Srebrenica osuđuje pokušaj Grujića da kontroliše obilježavanje 11. jula

Saopćenje za javnost SDA Srebrenica

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo