Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 14.06.2018. 08:29 |

Lideri Japana i Sjeverne Koreje mogli bi se sastati u Vladivostoku u septembru

FENA Internet

TOKIO, 14. juna (FENA) - Japanska vlada navodno pokušava dogovoriti sastanak na visokom nivou sa čelnikom Sjeverne Koreje Kim Jong-unom, prenosi RT.

Jedan od mogućih mjesta za razgovore između premijera Japana Shinza Abea i Kima je ruski grad Vladivostok, ukoliko se sjevernokorejski lider odluči da prisustvuje ekonomskom forumu koji se održava sredinom septembra. Druga opcija je da Abe direktno posjeti Pyongyang.

I dok su dvije zemlje već nekoliko puta u posljednje vrijeme bile u kontaktu u vezi dogovora sastanka dvojice lidera, susret licem u lice Tokiju je potreban kako bi u potpunosti podržali i bili uvjereni u sporazum o denuklearizaciji, postignut između lidera SAD-a Donalda Trumpa i Kima u Singapuru ove sedmice.

Japan je ranije istaknuo da bi mogao doprinijeti troškovima denuklearizacije Sjeverne Koreje, ukoliko bi Međunarodna agencija za atomsku energiju ponovo pokrenula inspekcije.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana