Bosna i Hercegovina     | 14.06.2018. 13:11 |

Sindikat policija HNŽ-a najavio prosvjed

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. lipnja (FENA) - Sindikat policije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji održat će prosvjed 25. lipnja na lokaciji Sjevernog logora u Mostaru.

"Policija kao garant zaštite osobne, materijalne i svake druge sigurnosti svih u zajednici, kao i ljudskog dostojanstva svakog pojedinca, jednakosti pred zakonom svih, došla je u poziciju da na ovakav način zatraži da se ista prava odnose i na njene članove'', navodi Sindikat u priopćenju za javnost.

Dodaje se kako će prosvjed biti održan u mirnoj i dostojanstvenoj atmosferi s ciljem da se skrene pažnja na nezavidan radno-pravni status svih uposlenih u županijskom MUP-u, posebno u Upravi policije, kao i na probleme činovanja i unaprjeđenja policijskih službenika, neizvršavanja pravosnažnih sudskih presuda, otpočinjanja pregovora u vezi s kolektivnim ugovorom o radu te niz drugih nagomilanih problema iz radno-pravnog statusa uposlenika.

Poseban razlog prosvjeda je odbijanje socijalnog dijaloga poslodavca, odnosno Vlade HNŽ-a, kako bi se konačno našlo rješenje za rješavanje nagomilanih problema u skladu s mogućnostima uz obostrano uvažavanje i poštivanje svih kojih se ova problematika tiče, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo