Stranačke aktivnosti     | 14.06.2018. 16:25 |

Bradara i Brkić sa izaslanstvom zaklade 'Jarl Hjalmarson'

FENA Saopćenje

 

Članica Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjedateljica Doma naroda PFBiH Lidija Bradara i međunarodni tajnik HDZ-a BiH i zamjenik ministra vanjskih poslova Josip Brkić danas su u Sarajevu održali sastanak sa izaslanstvom švedske političke zaklade "Jarl Hjalmarson" koje je predvodio predsjednikom iste Peter Egardt.

Izaslanstvo je u BiH boravilo dva dana s ciljem razgovora o aktualnoj političkoj situaciji kao i predstojećim izborima s predstavnicama stranaka obitelji Europske pučke stranke.

Predstavnici Zaklade su iskazali zanimanje i za izmjene Izbornog zakona odnosno Ustava BiH kao i stanje na euroatlantskom putu BiH te implementaciji preporuka institucija Europske unije ali i načina korištenja mehanizma veta u zakonodavnim institucijama.

Govoreći o aktualnom političkom stanju ali i principima za koje se HDZ BIH zalaže predsjedateljica Bradara je kazala kako je jedan od sedam ključnih ciljeva stranke u ovom mandatu bio u euroatlantski put kojega je najviše zagovarao upravo hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović. "Naša snaga kao najmalobrojnijeg naroda najviše se očituje u Domu naroda Federalnog parlamenta koji je u ovom mandatu uspostavio funkcionalan mehanizam koordinacije sa nižim razinama vlasti" dodala je Bradara te se osvrnula i na nužnost izmjena Izbornog zakona kao i Ustava BiH  te principa legitimnog predstavljanja, vještački izazvanih kriza te kršenja izborne volje hrvatskog naroda u čak dva mandata.

"Princip legitimnog predstavljanja omogućit će i pluralizam unutar hrvatskih političkih predstavnika a izmjene Izbornog zakona za koje se zalažu stranke HNS-a zastupaju individualna i kolektivna prava ali ne na način da se pravi građanska od multinacionalne države" kazao je između ostaloga međunarodni tajnik i zamjenik ministra Josip Brkić.

Brkić i Bradara su goste upoznali i sa radom Političke akademije HDZ-a BiH te se osvrnuli i na političku nesigurnost koju često stvaraju režimski mediji, nužnost društveno odgovornih politika te rezultate predstavnika stranke na svim razinama koji poput ministara HDZ-a BiH  u Vladi FBiH imaju daleko najviše učinka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta