Bosna i Hercegovina     | 14.06.2018. 20:06 |

Crnadak na svečanosti povodom otvaranja Svjetskog prvenstva u fudbalu

FENA Saopćenje

Molimo cijenjene korisnike da koriste ovu verziju saopćenja za javnost MIP-a, jer je u prethodnom nenamjernom greškom naveden pogrešan naslov.

 

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovao je danas, na poziv ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petra Ivancova, na svečanosti povodom otvaranja 21. Svjetskog prvenstva u fudbalu, koje se održava u Rusiji.

Tom prilikom, ministar Crnadak je poželio sreću Rusiji kao organizatoru Svjetskog prvenstva 2018, tokom narednih 30 dana koliko je predviđeno njegovo trajanje, uz želju da sva takmičenja i boravak stotina hiljada međunarodnih gostiju u Rusiji proteknu u najboljem redu i bez incidenata.

Ministar je izrazio uvjerenje da će organizacija Svjetskog prvenstva u fudbalu 2018. biti na visokom nivou, te da će ispuniti očekivanja ljubitelja fudbala širom svijeta.

Crnadak je, u okviru svečanosti, zajedno sa ambasadorom Ivancovom, pratio direktan prenos prve utakmice između reprezentacija Rusije i Saudijske Arabije, koja je danas odigrana u Moskvi, saopćeno je iz MIP-a BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

'Iranac ubijen' dok je slavio poraz nogometne reprezentacije Irana

Ambasador Svjetskog prvenstva u Kataru: Homoseksualnost je 'oštećenje uma'

Crnadak: Večeras je istorijska noć, Dodik odlazi u prošlost

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo