Bosna i Hercegovina     | 15.06.2018. 09:07 |

U Brčko distriktu uskoro uvođenje fiskalnih blagajni

FENA Cvita Kusić

BRČKO, 15. lipnja (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sustavima, što je preduvjet za uvođenje fiskalnih blagajni na području Distrikta.

"Taj nam zakon treba i on određuje pravednije odnose na tržištu, plaćanje poreznih obveza te je to dobar instrument za upravljanje naplatom poreza u skladu sa zakonima koji postoje", kazao je ravnatelj Direkcije za financije Mato Lučić.

Vlada je na sjednici u četvrtak razmatrala i Izvješće o izvršenju Proračuna Brčko distrikta BiH za travanj 2018. godine. Ostvareni prihod u ovoj godini za travanj iznosi 17.725.055 maraka, dok je rashod 14.191.907 maraka.

Usvojen je i Prijedlog odluke o kriterijima za stambeno zbrinjavanje izbjeglica i raseljenih osoba koje se žele integrirati na razini lokalne zajednice za 2018. godinu te je za tu namjenu odobren iznos od 250 tisuća maraka.

Između ostaloga, brčanska Vlada razmatrala je i informaciju u vezi s projektom "Sanacija i obnova nasipa i uređenje korita rijeka Tinje, Teke i Lomnice" te je zatražila detaljnije informacije o projektu s naglaskom da se proces pod hitno ubrza kako bi se konačno riješili problemi mještana koji žive ili imaju imanja u blizini navedenih rijeka, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada Distrikta osigurala oko milijun KM za štetu uzrokovanu afričkom svinjskom kugom

Za financiranje udruga umirovljenika Distrikta Vlada izdvaja 100.000 maraka

Vlada Distrikta izdvojila 600.000 KM za razvojačene branitelje

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta