Stranačke aktivnosti     | 15.06.2018. 15:59 |

Saopćenje za javnost Saveza za promjene

FENA Saopćenje

Predsjednik Republike Srpske danas je priznao da je za parlamentarni Anketni odbor izabrao one za koje je mislio da su nesposobni, što znači samo jedno – predsjednik Republike želio je da se istina o Davidovoj smrti ne sazna i prikrije.

Njegova najava da će Narodna skupština Republike Srpske odbiti zaključke Anketnog odbora još jedan je dokaz da upravo on urušava institucije, jer sa pozicije predsjednika Republike naređuje poslanicima kako da glasaju. Kako je moguće da se predsjednik Republike postavlja kao mjera istine i naređuje ljudima šta je to istina?

Milorad Dodik se nadao da ovaj Anketni odbor neće biti sposoban da uradi svoj posao, kao što su to bili neki raniji. Nadao se da će biti nastavljeno zatašakavanje slučaja smrti Davida Dragičevića, pa mu je sada problem to što je Odbor uradio svoj posao i što namjerava da naloži i drugim institucijama da rade svoj.

Današnje Dodikovo priznanje potvrda je da se baš on politički poigrava sa životom, istinom i institucijama u Republici Srpskoj.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SZP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

Savez za pobjedu otkazao završni predizborni skup u Banjoj Luci

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana