Servisne informacije     | 16.06.2018. 10:46 |

Na graničnim prijelazima promet vozila povremeno pojačan

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. juna (FENA) - Na putevima u BiH danas se saobraća po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozorava se i na povećanu opasnost od odrona. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča zbog većeg odrona kod mjesta Sijeračke Stijene saobraća se usporeno, po privremeno urađenom proširenju.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Povodom praznika Ramazanskog Bajrama, do nedjelje (17.06) do ponoći, na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'