Servisne informacije     | 16.06.2018. 15:22 |

U Bosni sutra oblačno, u Hercegovini pretežno sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. juna (FENA) - U Bosni se sutra očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovni pretežno sunčano, uz umjeren porast naoblake u drugom dijelu dana.

Prije podne ponegdje u Bosni sa slabom kišom. Poslije podne ili u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većini područja. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini veći dio dana, zapadni i jugozapadni.

Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 24, a dnevne od 21 do 27, na jugu od 27 do 31 stepen Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva povremeno i ponegdje je moguća slaba kiša. U drugom dijelu dana i u večernjim satima očekuje se kiša, pljuskovi, a moguća je i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 14, a dnevna oko 21 stepen.

Danas je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni zabilježena je slaba kiša. Do kraja dana ili u večernjim satima očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 8; Ivan Sedlo 14; Bugojno, Sokolac 17; Livno, Sarajevo-Bjelave, Srebrenica, Tuzla 18; Zvornik 19; Bijeljina, Doboj, Gradačac 22; Banja Luka, Sanski Most 23; Brčko, Široki Brijeg 24; Grude, Prijedor 25; Mostar 26 i Trebinje 27, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo