Sport     | 16.06.2018. 17:23 |

SP Rusija - Remi Argentine i Islanda

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 16. juna (FENA) - Nogometne selekcije Argentine i Islanda odigrale su neriješeno 1:1 u prvom susretu D-grupe Svjetskog prvenstva u Rusiji. 

Južnoamerička selekcija u ovom meču je u potpunosti imala kontrolu nad loptom, dok su se igrači Islanda u potpunosti posvetili odbrani svog gola. Island je svjesno prepustio posjed lopte Argentini, koja gotovo tokom cijelog meča nije imala ideju kako da probije odbranu protivnika. 

Argentina dolazi do vodstva u 19. minutu ponajviše zahvaljujući individualnim kvalitetima svojih nogometaša, tačnije Kuna Aguera, koji je loptu primio leđima okrenut protivničkom golu, ali slično se okrenuo i pogodio za vodstvo "Gaučosa". 

Južnoamerikanci su vodili samo četiri minute, jer je Island već u prvom ozbiljnijem napadu došao do poravnanja. Strijelac izjednačujućeg gola bio je Alfred Finnbogason.

U drugom poluvremenu Argentina je nastavila s napadima oko šesnaesterca Islanda, ali ponovo nije bilo većih šansi. Na iduće veće uzbuđenje čakalo se do 64. minuta, kada je sudija Marciniak dosudio penal za Argentinu. Odgovornost da šutira s bijele tačke preuzeo je Lionel Messi, ali golman Halldorsson brani njegov udarac. 

"Gaučosi" su do kraja meča svim silama pokušavali da dođu do pobjede, međutim promjene rezultata nije bilo. 

U drugom meču D-grupe večeras od 21 sati sastaju se Hrvatska i Nigerija.  

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'