Svijet     | 16.06.2018. 18:47 |

U napadu na istoku Afganistana najmanje 20 mrtvih

FENA Internet

KABUL, 16. juna (FENA) - Najmanje 20 ljudi je poginulo kada se bombaš samoubica raznio među mnoštvom okupljenih talibana, pripadnika sigurnosnih snaga i civila koji su slavili primirje između sukobljenih strana, potvrdili su dužnosnici, a prenose svjetske agencije.

U tom napadu, koji se dogodio u okrugu Rodatu u istočnoj pokrajini Nangarharu, ranjeno je 16 ljudi, naveo je glasnogovornik guvernera te pokrajine Attaullah Khogyani, prenosi France Presse.

Skupina Islamska država Irak i Levant (ISIL) nedugo nakon napada preuzela je odgovornost.

ISIL-ovo glasilo, agencija Amaq, navela je kako je napad za cilj imao afganistanske snage u Nangarharu, ne navodeći druge detalje, prenosi Al Jazeera Balkans.

Afganistanski predsjednik Ashraf Ghani objavio je u subotu, u povodu završetka muslimanskog svetog mjeseca ramazana, produljenje osmodnevnog primirja za afganistanske sigurnosne snage koje su u sukobu s talibanima.

Ghani je u televizijskom obraćanju naciji zatražio također od talibana da produlje svoje trodnevno primirje, koje je trenutačno na snazi, a treba se završiti u nedjelju.

-Proglašavam produljenje primirja nakon planiranog roka. Tražim također od talibana da produlje svoje primirje - rekao je Ghani, dodajući da će detalje objaviti naknadno.

Predsjednik Ghani, čije su mirovne ponude sve dosad bile bez odgovora, proglasio je prošlog tjedna jednostrano osmodnevno primirje s talibanima u povodu završetka ramazana.

Talibani su pak proglasili trodnevni prekid borbe.

To je prvi takav slučaj otkako ih je međunarodna koalicija koju vode Sjedinjene Države svrgnula s vlasti u listopadu 2001. godine, nakon napada 11. septembra.

 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Palestinci pozvali UN da istraže navode o ratnim zločinima u bolnici u Gazi

Ministarstvo zdravstva Gaze - U izraelskim napadima ubijeno 34.262 Palestinca

U izraelskom zračnom napadu na Rafah ubijene 24 osobe

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu