Sport     | 16.06.2018. 19:59 |

SP Rusija - Danska savladala Peru s 1:0

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 16. juna (FENA) - Reprezentacija Danske pobijedila je selekciju Perua s 1:0 u drugom meču C-grupe Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Peru je dosta bolje započeo utakmicu. Južnoamerikanci su u prvih 20 minuta imali kontrolu nad loptom i nizali su napade pred golom Kaspera Schmeichela.

Danci su počeli igrati ofanzivno tek nakon 20. minuta, a šanse su većinom imali nakon prekida i kornera, uglavnom zahvaljujući visinskoj nadmoći u odnosu na niske igrače Perua. 

Velikih prilika za postizanje pogotka nije bilo do kraja prvog poluvremena, tačnije do 45. minuta kada je nakon intervencije VAR tehnologije sudija pokazao na bijelu tačku u korist južnoamerikanaca, ali Christian Cueva šutira preko protivničkog gola.

U drugom poluvremenu Peru je ponovo kreirao prilike i prijetio pred golom Danske, ali nije bilo završnice koja bi donijela prednost južnoameričkoj selekciji.

Brojne promašene prilike Perua u 59. minutu kaznio je Yussuf Poulsen, koji postiže pogodak nakon odličnog kontranapada Danske.

Peru je u nastavku meča nastavio prijetiti u želji da dođe do izjednačenja, a Danska se fokusirala na odbranu svog gola. Imali su Peruanci još nekoliko dobrih prilika za izjednačenje, ali ponovo je nedostajala realizacija, te su Danci upisali važnu pobjedu.

Heroj Danske u ovom meču bio je golman Kasper Schmeichel, koji je u više navrata odličnim odbranama spasio svoj gol.

U prvom meču C-grupe Francuska je danas savladala Australiju s 2:1.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'