Sport     | 16.06.2018. 23:06 |

SP Rusija - Hrvatska lako protiv Nigerije

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 16. juna (FENA) - Nogometna selekcija Hrvatske savladala je reprezentaciju Nigerije s 2:0, u susretu prvog kola grupe D Svjetskog prvenstva u Rusiji. 

Hrvati su u potpunosti nadigrali afričkog protivnika, te upisali važnu pobjedu na otvorenju prvenstva. Hrvatski nogometaši su od prvog do posljednjeg minuta kontrolisali tok susreta i opravdali ulogu favorita "iz sjene" na ovom takmičenju. 

Hrvatska je do prednosti došla u 32. minuti kada je Mario Mandžukić šutirao a lopta pogodila Oghenekara Eteba i zatresla mrežu nigerijskog gola. 

U nastavku meča Hrvatska je bez većih problema kontrolisala sredinu terena i onemogućavala protivniku da kreira ozbiljnije napade. Nigerija je prijetila tek iz nekoliko kornera, ali opasnosti po gol Subašića nije bilo. 

Tačku na i u ovom susretu postavio je Luka Modrić u 70. minutu, kada je realizovao penal za Hrvatsku i u potpunosti ugasio nade nigerijske selekcije da može ostvariti povoljan rezultat u ovom meču. 

U grupi D Hrvatska sada zauzima prvo mjesto ispred Argentine i Islanda koji su danas igrali neriješeno 1:1, a Nigerija je na začelju tabele. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!