Sport     | 17.06.2018. 13:47 |

Najveća imena svjetske odbojke stižu u Čapljinu

FENA Saopćenje

 

ČAPLJINA, 17. lipnja (FENA) - Najveća svjetska odbojkaška trenerska imena iz Europe - Rade Malević, Marija Anzulović, Miodrag Stojaković i Milorad Krunić radit će sa 180 mladih odbojkašica iz cijele Bosne i Hercegovine na kampu koji će se održati u Čapljini.

Naime, Čapljina je drugu godinu zaredom domaćin najposjećenijeg odbojkaškog kampa za mlade u BiH, čiji su organizatori Hrvatski odbojkaški klub "Čapljina" i Hrvatski akademski odbojkaški klub "Mladost".

Radi se o odbojkašicama uzrasta 1999. godište i mlađe, a naglasak kampa je na tehnici, taktici i uigravanju. Pored toga, sudionici kampa na raspolaganju imaju i kondicijske programe i testiranja, mjerenja te zabavno-edukativni program.

"Kamp se održava od 19. do 23. lipnja u Čapljini, a eminentna imena iz svijeta odbojke, koje je teško dobiti zajedno na jedno mjesto, sama po sebi govore o kvaliteti, važnosti i stručnosti ovog kampa koji se po drugi održava u Čapljini", istaknuo je predsjednik Odbojkaškog saveza Federacije BiH i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog kluba "Čapljina" Miloš Jelčić te dodao kako će kamp okupiti oko 180 odbojkašica.

''Uz tri vrhunska trenera s mladim odbojkašicama radit će i naši treneri iz Hercegovine. Uz Radu Malevića radit će Ivica Bošnjak i Mirsad Salčin, a uz Mariju Anzulović i Miodraga Stojakovića radit će Ilijana Dugandžić, Tomislava Puljić, Monika Jelčić i mnogi drugi treneri'', naglasio je. 

Na upit odakle dolaze sportašice, Jelčić kaže kako su zastupljeni svi klubovi i gradovi iz cijele Hercegovine.

''Na kampu su djeca iz Tomislavgrada, Posušja, Širokog Brijega, Stoca, Čapljine, Mostara… Imali smo još puno upita iz svih gradova BiH, međutim za ovako male kapacitete, kako dvoranske tako i smještajne, nismo u mogućnosti primiti više od 180 sudionika, iako bi taj broj mogao biti puno veći'', ustvrdio je Jelčić.

Kamp ima, dodao je, dva cilja – da se odbojka u ovoj regiji podigne na veću razinu te da stručnjaci koji imaju veliko iskustvo u radu s mladima pokažu trenerima u Hercegovini kako raditi s mladim odbojkašicama te da detektiraju talentiranu djecu na koju treba obratiti pažnju.

Na kraju, Jelčić se zahvalio HAOK Mladost na svesrdnoj pomoći pri organizaciji kampa, jer, kako kaže, bez njihove pomoći ovakva imena ne bi mogli okupiti na jedno mjesto, ali je istovremeno poručio kako je šteta da ostale institucije i gospodarski subjekti nisu prepoznali ovaj kamp u većoj mjeri i pomogli njegov rad.

Kamp će za vrijeme njegovog održavanja posjetiti poznate odbojkašice i odbojkaši, no organizatori kažu da će to biti pravo iznenađenje za sve sudionike, priopćio je Hrvatski odbojkaški klub ''Čapljina''.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Uručeni ključevi novih stanova za 42 porodice u Čapljini

U Čapljini uhapšena osoba, pronađeno 28 stabljika Cannabisa

Odbojkašice BiH porazom od Italije s 0:3 završile nastup na EP-u

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo