Servisne informacije     | 18.06.2018. 08:36 |

U Bosni jutros oblačno, u Hercegovini vedro

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - U Bosni je jutros pretežno oblačno. Lokalno kiša pada u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini je pretežno vedro. Oblačan je sjever Hercegovine.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Ivan-sedlo 14, Bugojno, Sanski Most i Sarajevo 16, Bihać i Jajce 17, Livno, Prijedor, Tuzla, Zenica i Zvornik 18, Brčko, Doboj i Gradačac 19, Banja Luka, Bijeljina, Grude i Stolac 20, Trebinje 21 i Mostar 24.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 1hPa je veći od normalnog i raste.

U većem dijelu Bosne danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno će biti s kišom u centralnim i istočnim područjima. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi se očekuju na sjeveru, sjeveroistoku, centralnim i istočnim područjima Bosne.

U Hercegovini većinom će biti sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje od 27 do 31 stepen.

U Sarajevu će danas biti pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoad BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom