Servisne informacije     | 18.06.2018. 09:46 |

U BiH narednih dana pretežno sunčano s umjerenom naoblakom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - U Bosni će sutra biti oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom.  U Hercegovini većinom će biti sunčano sa umjerenom naoblakom. Oblačan će biti sjever Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje od 17 do 21 stepen. Najviša dnevna većinom između 17 i 23, na jugu zemlje od 27 do 31 stepen. 

U BiH se u srijedu, 20. juna prognozira sunčano s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni, na jugu zemlje od 17 do 21. Najviša dnevna većinom između 24 i 29, na jugu zemlje od 30 do 33 stepena. 

U BiH će u četvrtak, 21. juna preovladavati sunčano s umjerenom naoblakom. Od sredine dana prema večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina koji su najizgledniji u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje od 17 do 21 stepen. Najviša dnevna većinom između 26 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena. 

U BiH se u petak, 22. juna očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će preći preko Bosne i Hercegovine i donijeti kišu i usloviti pad temperature zraka. Ujutro slabo jugo. Sa prolaskom fronta vjetar mijenja smjera na sjever umjerene jačine sa jakim udarim. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen. 

Najtoplji dio dana su jutarnji sati i dio prijepodneva. Zatim se očekuje zahlađenje. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo