Ekonomija     | 18.06.2018. 15:37 |

U Srednjoj ekonomskoj školi uveden novi smjer 'bankarski tehničar'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - Od školske 2018/2019. godine učenici Kantona Sarajevo moći će u Srednjoj ekonomskoj školi pohađati novi smjer 'bankarski tehničar, po dualnom sistemu obrazovanja.

To znači da učenici ove škole praktični dio nastave realiziraju u jednoj od banaka sa kojim će škola potpisati ugovor, a nalazi se na području Kantona Sarajevo.

Prva godina dualnog stručnog obrazovanja počinje sa školskom 2018/2019. godinom. U prvom razredu nastava se održava samo u školi. Od druge do četvrte godine udio praktične nastave u bankama se kontinuirano povećava sa dva na tri dana.

Smjer 'bankarski tehničar' uveden je na inicijativu Predstavništva njemačke privrede u BiH i uz saglasnost Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.  

- Zahvaljujući njima, kao i drugim partnerima, želimo omogućiti povezanost školskog obrazovanja sa praktičnim znanjem, lakši prelaz iz škole na tržište rada, kvalitetnu praktičnu nastavu u bankama i mogućnost zaposlenja određenog broja učenika nakon okončanja obrazovanja - saopćeno je iz Srednje ekonomske škole u Sarajevu.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Turistička zajednica KS stipendira učenike Srednje ekonomske škole

Roditelji traže da se ubrza povratak banjalučkih đaka iz Italije

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!