Bosna i Hercegovina     | 18.06.2018. 16:27 |

Utvrđena usklađenost s Ustavom Prijedloga zakona o osiguranju depozita u bankama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) utvrdila je usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je utvrdila usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH i za Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Članovi Komisije utvrdili su usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, te podržali principe Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zastavi BiH, čiji je predlagač poslanik Saša Magazinović.

Utvrđena je usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržani su principi Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, čiji su predlagači poslanici Borislav Bojić, Hazim Rančić, Jasmin Emrić, Diana Zelenika, Damir Arnaut, Saša Magazinović, Senad Šepić i Maja Gasal-Vražalica.

Sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma PSBiH prekinuta je usljed nedostatka kvoruma kod 5. tačke dnevnog reda sjednice, saopćeno je iz PSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta