Bosna i Hercegovina     | 18.06.2018. 16:33 |

Memorijalna ceremonija u povodu pogibije prvog španjolskog vojnika u BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. lipnja (FENA) - U povodu 25. godišnjice pogibije prvog španjolskog vojnika u Bosni i Hercegovini, poručnika Muñoz Castellanosa, kao i u čast i ostala 22 vojnika koji su položili svoj život tijekom humanitarne misije u Bosni i Hercegovini, u utorak, 19. lipnja, s počekom u  12:30 sati na Španjolskom trgu u Mostaru bit će upriličena memorijalna ceremonija.

Ceremoniji će nazočiti predstavnici Grada Mostara, a očekuje se i dolazak vojnog zrakoplova iz Madrida s visokom izaslanstvom španjolskog Ministarstva obrane. Također, memorijalnoj ceremoniji nazočit će i novoimenovani veleposlanik Kraljevine Španjolske u BiH José María Valdemoro Giménez.

"Ova godišnjica nije samo počast poginulim španjolskim vojnicima nego i svim žrtvama stradanja tijekom rata u Bosni i Hercegovini, kao i iskreni pozdrav svim njihovim građanima i predstavnicima vlasti", priopćeno je iz Gradske uprave Grada Mostara iz koje pozivaju građane da prisustvuju ovom memorijalnom činu gdje će u naznačeno vrijeme biti položen vijenac u čast poginulima.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana