Kultura     | 18.06.2018. 17:18 |

U Mostaru izložba 'Italian Urban Landscapes'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. lipnja (FENA) - Izložba "Italian Urban Landscapes", koja se sastoji od 40 panela koji reproduciraju najinovativnije projekte i stambena rješenja suvremene talijanske arhitekture, bit će otvorena u četvrtak, 21. lipnja, u Centru za kulturu Mostar, s početkom u 10 sati.

Rad, 2016. godine odlikovan Arhitektonskom nagradom koju dodjeljuje Nacionalno vijeće arhitekata, planera, pejzažera i konzervatora, prepričava talijanski talent bosanskohercegovačkim eksponentima iz svijeta arhitekture, inženjerstva i dizajna, a među prvima profesorima i studentima, kako bi se potaknula suradnja i međunarodna razmjena.

Organizatori posebno naglašavaju aktivnu suradnju između Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta "Džemal Bijedić", čiji će istaknuti članovi uprave sudjelovati na inauguraciji zajedno s talijanskim veleposlanikom u BiH Nicolom Minasijem, kako bi gradu Mostaru ponudili izložbu promoviranu od strane talijanskog Instituta za vanjsku trgovinu (ICE), trenutno izloženu u Muzeju suvremene umjetnosti u Sarajevu Ars Aevi.

Inicijativa okuplja talijanske i lokalne sugovornike u znaku dizajna, radi zajedničke promocije umjetnosti, gospodarstva i oznake 'Made in Italy' u svim glavnim centrima Bosne i Hercegovine.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana