Bosna i Hercegovina     | 19.06.2018. 15:00 |

Nuhanović potvrđuje smjenu rukovodstva RTV USK, demant Mustafića

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 19. juna (FENA) - Nadzorni odbor RTV Unsko-sanskog kantona (RTVUSK) smijenio je na jučerašnjoj sjednici rkovodstvo ove kuće zbog neusvajanja izvještaja o radu na Skupštini USK i "nastavka opstrukcije", potvrdio je predsjednik Nadzornog odbora Senahid Nuhanović.

Po njegovim riječima, odluka je donesena jednoglasno, a Nadzorni odbor nije ulazio u preispitivanje uređivačke politike i programskog sadržaja.

Nuhanović navodi da su za njega odluke Skupštine USK zakonite i neprikosnovene, a da postoje zakoniti načini kako se odluke Skupštine mogu osporiti.

U međuvremenu se saopćenjem oglasio i dosadašnji direktor RTV USK Izet Mustafić, koji navodi kako je Federalna novinska agencija jutros objavila, a neki mediji i portali "preuzeli netačnu i neprovjerenu informaciju da je Nadzorni odbor Javnog preduzeća Radio-televizija Unsko-sanskog kantona razriješio dužnosti direktora JP RTV USK, d.o.o. Bihać, Izeta Mustafića, te izvršne direktore televizijskog i radijskog programa Senada Ramića i Goricu Bukić".

Tvrde da je Nadzorni odbor JP RTV USK zasjedao u ponedjeljak, 18.juna i između ostaloga, razmatrao Informaciju u vezi sporne Odluke o imenovanju Skupštine Društva i aktuelna pitanja vezana za situaciju u JP RTV USK, d.o.o. Bihać. Menadžment RTV USK ranije je Skupštini Kantona, kao osnivaču, te nadležnim institucijama uputio niz akata u kojima upozorava na nezakonitosti i nepravilnosti vezane za imenovanje upravljačkih tijela JP RTV USK, d.o.o. Bihać. Očekuje se rekacija nadležnih organa.

- Ovom dezinformacijom je nanešena šteta i JP RTV USK i ljudima koje pominje. Urednik Web redakcije RTV USK, Nijaz Glumac, koji je prema istoj dezinformaciji imenovan na poziciju direktora Radija Unsko-sanskog kantona, a čiju funkciju obavlja Gorica Bukić, odmah ogradio od takvih neistina te uputio je javnu reakciju Nadzornom odboru JP RTV USK u kojoj se između ostalog „negira bilo kakvu povezanost sa imenovanjem na novu funkciju unutar JP RTV USK, te da s njim niko iz upravljačkih struktura Preduzeća nije razgovarao o ovoj temi, te da smatra da je dovođenje njegove ličnosti u pomenuti kontekst nečija čisto proizvoljna konstrukcija“ - navodi se u saopćenju.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Počelo emitovanje TV škole u programu RTV Unsko-sanskog kantona

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu