Ekonomija     | 19.06.2018. 14:23 |

Općina Stari Grad Sarajevo omogućila preuzimanje aplikacije 'Guide2Sarajevo'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. juna (FENA) - Općina Stari Grad Sarajevo povodom turističke sezone, a u cilju promocije turističkih sadržaja u toj općini, omogućit će svim posjetiocima grada, građanima i ostalim zainteresovanim besplatno preuzimanje aplikacije "Guide2Sarajevo".

"Guide2Sarajevo" je turistički audio vodič Općine Stari Grad i Udruženja "Čuvari tradicije" koji je predstavljen prošle godine i do danas je zabilježio više od 8.000 preuzimanja.

Riječ je o aplikaciji koja, osim vizuelnog prikaza, nudi i audio vodič za više od 60 objekata od kulturno-historijskog značaja za Sarajevo, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Aplikacija omogućava domaćim i stranim turistima da samostalno upoznaju sve turističke atrakcije Starog Grada i Sarajeva, a prati je i elektronska mapa Sarajeva koja sadrži i navigaciju.

Općina Stari Grad ovaj projekt realizuje putem općinskog Sektora za lokalni razvoj, kao samo jedan u nizu projekata usmjerenih na razvoj turizma i privlačenja što većeg broja turista.

Preuzimanje aplikacije "Guide2Sarajevo" besplatno je do petka, 22. juna, a može se preuzeti sa Google Play i Appstore prodavnica, kao i sa web stranice www.Guide2Sarajevo.com, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo