Bosna i Hercegovina     | 19.06.2018. 18:09 |

Prekinuta sjednica Predstavničkog doma, sutra vanredno zasjedanje

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 19. juna (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Federalnog parlamenta Edin Mušić prekinuo je današnju zasjedanje zbog nedostatka kvoruma.

- O nastavku sjednice bit ćete blagovremeno obaviješteni - poručio je ovom prilikom. 

Od ukupno 37. tačaka, poslanici su stali kod 14. tačke - izmjena i dopuna Zakona o reviziji privatizacije gospodarskih društava i banaka u FBiH, koje je šef Kluba SDA Ismet Osmanović predložio da se razmatraju po skraćenom postupku.

To nije prihvaćeno nakon elektronskog glasanja, nakon čega je traženo pojedinačno izjašnjavanje kada je predsjedavajući Mušić utvrdio da nema kvoruma za nastavak održavanje sjednice, te konstatovao da će navedeno glasanje biti ponovljeno čim bude poznat nastavak današnjeg redovnog zasjedanja.

Ovom prilikom, potvrdio je da će sutra biti održana ranije zakazana vanredna sjednica, dok se još utvrđuje datum vanrednog zasjedanja, koje zbog razmatranja Prijedoga zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH zahtijevaju šefovi poslaničkih klubova SDA, SBB-a, SDP-a i Demokratske fronte.

Poslanica Kluba SDP-a BiH Mira Ljubijankić inicirala je da se uskoro održi i vanredna sjednica o migrantskoj krizi u BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo