Stranačke aktivnosti     | 20.06.2018. 10:01 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Član Predsjedništva Demokratske fronte, Amir Vrca, oglasio se povodom jučerasnjih usvojenih izmjena Krivičnog zakona FBiH, čije saopćenje prenosimo u cijelosti:

Sramotne su i porazne jučerašnje izmjene Krivičnog zakona FBiH, kojim su na najperfidniji način, u duhu sicilijanske mafije, predstavnici SDA, PDA, HDZ-a, SBB-a i SDP-a, u udruženom glasačkom poduhvatu, zakopali sadašnje optužnice protiv svojih jataka i osujetili sve buduće.

Zanimljivo je kako se svi se brzo slože i nađu interes kada je u pitanju prikrivanje kriminala ili amnestija partijskih drugova, a posebno su simptomatične jučerašnje žalopojke predsjednika SDP-a g. Nikšića, koje su prethodile usvajanju, da je pod navodnom hajkom FUP-a i Kantonalnog tužilaštva KS, pa da bi valjda zaustavio tu hajku – naredi svom Klubu da se poigra sa vladavinom prava i pravnom državom u Bosni i Hercegovini.

Ovim putem pozivam Delegaciju EU u Bosni i Hercegovini i g.Vigemarka, da javno reaguju, kao i u slučaju manjkavih izmjena Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine – na najgori vid onemogućavanja rada pravosuđa u Bosni i Hercegovini, dok još nije isuviše kasno.

Pozivam OHR i Ured visokog predstavnika na isto činjenje, ili na „izrazitu zabrinutost“ u kojoj će konačno javno prokazati ko to još osim Čovića i Dodika, „u Bošnjaka“, nije za pravnu državu niti za borbu protiv korupcije i kriminala.

 Pravnu struku pozivam na prestanak šutnje, a nevladine organizacije da rade za što su plaćeni!

Delegate u Domu naroda Parlamenta FBiH, na čiji će dnevni red, brzinom svjetlosti, doći pomenute izmjene Krivičnog zakona, dok se za druge čekaju svjetlosne godine, pozivam da se u skladu sa Ustavom FBiH pozovu na zaštitu vitalnog nacionalnog – bošnjačkog, srpskog i hrvatskog interesa, jer ako borba protiv korupcije i kriminala to nije - onda ste nam očigledno bespotreban i prevelik trošak.

Najzad, podsjećam pojedine medije da „nije sva opozicija“ glasala za ovakav prijedlog, već da je izgleda jedina preostala opozicija u FBiH ali i BiH, Klub DF-a bio izrazito protiv ovakvog prijedloga, iz istih razloga zbog kojih je svojevremeno napustio koaliciju sa
SDA-om i HDZ-om.  S nama krast nećete, za to nađite druge i „desne“ i „lijeve“. 
Vidim, već odavno jeste!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo