Svijet     | 20.06.2018. 11:01 |

KCNA - Kina i Sjeverna Koreja raspravljale o denuklearizaciji i 'istinskom miru'

FENA Internet

SEUL, 20. juna (FENA) - Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un i kineski predsjednik Xi Jinping pronašli su zajednički jezik u pitanjima o kojima su raspravljali na samitu dvojice čelnika, među kojima je i denuklearizacija Korejskog poluotoka, javila je u srijedu sjevernokorejska državna novinska agencija.

Kim i Xi razmijenili su mišljenja o istorijskom sastanku Kima s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Singapuru prošle sedmice te načinima denuklearizacije, javila je Centralna korejska novinska agencija (KCNA).

Sjevernokorejski čelnik također je obećao tokom sastanka s Xijem u Pekingu da će sarađivati s kineskim zvaničnicima u osiguranju "istinskog mira" u procesu "otvaranja nove budućnosti" na Korejskom poluotoku, prenosi agencija.

Kimova dvodnevna posjeta Pekingu bit će završena tokom dana, prenose državni mediji u Kini i u Sjevernoj Koreji. Ona je uslijedila nakon samita u Singapuru na kome su Kim i Trump potvrdili predanost radu na potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluotoka, prenosi Reuters.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Blinken izrazio zabrinutost kineskom podrškom ruskoj vojsci

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Njemačka uhapsila trojicu osumnjičenih za špijunažu s kineskom tajnom službom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu