Bosna i Hercegovina     | 20.06.2018. 14:25 |

Tuzlanski kanton sufinansira izgradnju još četiri spomen-obilježja

FENA Saopćenje

TUZLA, 20. juna (FENA) - Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Enes Gegić potpisao je ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje troškova izgradnje četiri spomen-obilježja poginulim pripadnicima Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine za 2018. godinu na području Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona, rekao je ovom prilikom premijer Jakub Suljkanović, u kontinuitetu nastavlja finansirati odnosno sufinansirati spomen-obilježja.

- Ovo je najmanje što ova Vlada i naše društvo može učiniti za sve sinove i kćeri koji su dali svoje živote. Cilj nam je da na ovaj način obilježimo herojsku borbu za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu i sačuvamo i gajimo kulturu sjećanja za ove generacije koje dolaze iza nas - kazao je Suljkanović.    

Nakon ponovljenog javnog poziva pravo na dodjelu sredstava ostvarila su četiri aplikanta.

Prema riječima ministra Gegića u prvom krugu već je dodijeljeno 70.000 KM za sufinansiranje izgradnje četiri spomen-obilježja na području TK, a danas su ugovori potpisani za još četiri u visini od po 10.000 KM i to sa Udruženjem dobitnika najvećih ratnih priznanja Gradačac, Općinom Čelić, Udruženjem boraca patriotske lige Gradačac te Mjesnom zajednicom Buk Gračanica, saopćeno je iz Vlade Tuzlanskog kantona.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

PUFBiH - U kontrolama na području TK izrečene novčane kazne u iznosu 36.900 KM

Sanacija posljedica prošlogodišnjih poplava u Teočaku

Halilagić čestitao Uskrs

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu