Svijet     | 20.06.2018. 13:25 |

Njemačka, Italija, Austrija i drugi održavaju sastanak o izbjeglicama

FENA Internet

RIM/BERLIN, 20. juna (FENA) - Njemačka kancelarka Angela Merkel sastat će se s kolegama iz Austrije, Italije, Francuske, Grčke, Bugarske i Španije u nedjelju u Bruxellesu kako bi raspravljali o evropskoj migrantskoj politici, izjavili su diplomatski izvori za dpa.

Sastanak, četiri dana uoči samita EU, imat će za cilj bavljenje dubokim podjelama unutar Evrope oko migracije. To je pitanje zaprijetilo da podijeli vladajuću koaliciju kancelarke Merkel, dok je nova italijanska vlada pojačala pritisak na ostale članice EU da joj pomognu u bavljenju s novim dolascima migranata.

Italijanske dnevne novine Corriere della Sera prve su javile o sastanku, u kome bi također trebale učestvovati Bugarska i Austrija i odlazeći i dolazeći predsjedatelji EU. Izvještaj su potvrdili italijanski diplomatski izvori.

Njemačke visokotiražne novine Bild također su javile o planiranim razgovorima, pozivajući se na diplomatske izvore. Njemačka će predstaviti svoj kompromisni prijedlog migrantske politike ostalim državama članicama, izjavio je izvor iz grčke vlade za novine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu