Ekonomija     | 20.06.2018. 15:37 |

GIZ u Goraždu organizovao petodnevnu obuku za mentore praktične nastave

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. juna (FENA) - Petodnevna edukacija za mentore praktične nastave u firmama koju organizuje Njemačko društvo za međunarodnu saradnju i razvoj (GIZ) počela je danas u Goraždu.

Ta aktivnost je realizovana u sklopu GIZ projekta "Stručno obrazovanje u BiH" koji, u saradnji sa predstavnicima privrede i obrazovnih institucija, nastoji poboljšati stručno obrazovanje, a samim tim i suštinski doprinijeti razvoju obrazovnog sistema koji je usmjeren na tržište rada. 

Edukacija mentora koji bi kao voditelji obrazovnog procesa u firmama preuzeli odgovornost za učenike na praktičnoj nastavi predstavlja jednu od komponenti projekta, a cilj je ojačati pedagoške kompetencije mentora i njihovu vještinu planiranja rada sa učenicima u praktičnoj nastavi.

Za ovaj vid edukacije iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde zainteresovano je više od 30 kandidata, tako da će edukacija biti obavljena u dvije grupe.

Osim ove koja je započela danas, u septembru će biti ponovljena ista obuka kako bi se svim zainteresovanim kandidatima pružila mogućnost pohađanja obuke, budući da je maksimalan broj osoba u prvoj grupi 16.

Edukacija je organizovana u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, Ministarstvom za privredu, te Privrednom komorom BPK, saopćeno je iz GIZ-a.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Isak uručio diplome polaznicima obuke 'Borba protiv korupcije'

U Sarajevu predstavljene bh. kompanije koje su implementirale Zelene poslovne modele

Pripadnici DKPT i OSBiH prošli obuku iz oblasti 'Neposrednog osiguranja VIP osoba'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'