Bosna i Hercegovina     | 20.06.2018. 16:56 |

Dunović: Jednakost svih građana pred zakonom je put za opstanak BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. juna (FENA) - Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović smatra "poražavajućom činjenicu da je vladajuća većina u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH izglasala izmjene  Krivičnog zakona FBiH (član 382. KZ-a koji tretira trgovinu utjecajem) i time obesmislila borbu protiv kriminala i korupcije".

- Poražavajuća je činjenica da je vladajuća većina, potpomognuta lažnim ljevičarima (SDP i NS) uspjela obesmisliti svaki vid borbe protiv kriminala i korupcije. Protiv ovako sramno izmijenjenog člana Krivičnog zakona FBiH i ublažavanja njegove istinske pogubnosti po pravedno i zdravo demokratsko društvo, glasali su jedino zastupnici Demokratske fronte - ističe Dunović, reagirajući na usvajanje spomenutih zakonskih izmjena.

Istovremeno, poziva građane da budu svjesni porazne politike pojedinih stranaka i korumpiranih pojedinaca.

- Ovim putem želim apelirati na građane BiH da budu svjesni porazne politike koju vode pojedine stranke i korumpirani pojedinci, te da konačno demokratskim putem kazne i odstrane te i takve aktere u političkom životu BiH. Jednakost pred zakonom svih građana i društvo jednakih šansi jedini je ispravan put za opstanak BiH - poručio je potpredsjednik Dunović, saopćeno je iz njegovog kabineta.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Isak Dodiku: Više se ljudi sa mnom dnevno slika nego što dođe na tvoj politički skup u Banjoj Luci

Dunović i Imamović: Zaključci SNSD-a protuustavni i kontra Daytonskog sporazuma

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'