Bosna i Hercegovina     | 22.06.2018. 08:38 |

U KC Kralj Fahd 2.868 polaznika na kursevima engleskog jezika

FENA Bisera Džidić

SARAJEVO,  22. juna (FENA) - U Kulturnom centru "Kralj Fahd"  u Sarajevu  završena je 15. školska godina tokom koje su u 275 grupa ukupno 6.797 polaznika stjecali znanja učeći strane jezike, informatiku i kaligrafiju.

Najveći broj polaznika bio je, kao i prethodnih godina, na kursevima arapskog i engleskog jezika. U 53 grupe  za učenje arapskog jezika bilo je u Sarajevu 1.168 polaznika, dok je  u još 40 grupa izvan KC Kralj Fahd arapski jezik učilo 628 polaznika.

Tokom protekle školske godine bila je organizirana nastava arapskog jezika u 18 grupa, a te kurseve  su pohađala 374 dječaka i djevojčice.

- Po brojnosti polaznika  u vrhu je kurs engleskog jezika sa 2.868 polaznika organiziranih u 92 grupe različitog nivoa  učenja jezika - kaže u izjavi za Fenu prof. Fikret Mehović, PR Kulturnog centra Kralj Fahd.

Veliki interes  u KC Kralj Fahd je i za kurseve informatike  koje je pohađalo 1.388 polaznika raspoređenih u 55 grupa.

Nastavu bosanskog jezika u KC Kralj Fahd pohađala su 142 polaznika u šest grupa. Polaznici bosanskog su diplomate i drugi stranci koji borave u Sarajevu.

Na kursevima kaligrafije bilo je 229 polaznika u 11 grupa.

- Podaci o broju polaznika, koji se iz godine u godinu povećavaju na svim kursevima, kazuju o potrebi, prije svega mladih ljudi da se educiraju, usvajaju nova znanja i vještine neophodne za rad i bitisanje - kaže Mehović u nastavku razgovora za Fenu.

Stoga su, naglašava, u KC Kralj Fahd zadovoljni što svojim angažmanom u suradnji sa Ambasadom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH  već 15 godina  omogućavaju polaznicima da na kursevima koji su besplatni uče  jezike, informatiku, kaligrafiju,  da se dodatno educiraju, što je u funkciji razvoja bh društva.

Sve veći interes za upis na kurseve potvrđuje uspješnost obrazovne misije KC Kralj Fahd u Sarajevu sa ogrankom u Mostaru, te kursevima  u Goraždu, Tuzli, Živinicama, Srebreniku, Travniku, Bugojnu, Visokom i Bihaću. Potvrđuje to i brojka od 70.800 polaznika koliko ih je u proteklih 15 godina pohađalo nastavu na različitim kursevima u KC Kralj Fahd u Sarajevu i u drugim bh gradovima.

Nastavljajući djelovanje u oblasti obrazovanja  KC Kralj Fahd će za narednu školsku godinu početi upis od 13. augusta za sve kurseve. Polaznici se mogu prijaviti online preko web stranice KC Kralj Fahd.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Počela pripremna nastava za 370 mališana na području Brčko distrikta

Crna Gora: Redovita nastava nakon trodnevnog štrajka

Počela nastava u drugom polugodištu u svim školama BPK Goražde

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana