Bosna i Hercegovina     | 20.06.2018. 19:45 |

Vlada SBŽ-a: Povećanje koeficijenata zdravstvenim djelatnicima

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 20. lipnja (FENA) - Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) ovlastila je u srijedu svoj pregovarački tim da ponudi Neovisnom strukovnom sindikatu radnika zaposlenik u zdravstvu konačnu ponudu, a to je povećanje koeficijenata za obračun plaća za 0,2.

Vlada je na izvanrednoj sjednici ovlastila Pregovarački tim na potpisivanje kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području SBŽ-a, koji će važiti do 1. siječnja 2019. godine.

Vlada je danas, također, primila k znanju informaciju o problemu otkupa maline u SBŽ-u, a donesen je i zaključak da resorno ministarstvo održi sastanak i obavi razgovore s udrugama uzgajivača malina i poseban sastanak s otkupljivačima malina, a s ciljem uvida u stvarno stanje situacije na terenu.

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva, Vlada SBŽ-a je donijela odluku o dodjeli koncesije za istraživanje i eksploataciju mineralne sirovine kamena krečnjaka i dolomita na lokalitetima Rastovice i Krčevine, općina Kreševo, a koncesija se dodjeljuje privrednom društvu "BFS" d.o.o. Sarajevo.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Održana Konferencija ministara za područje zdravstva u BiH

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Županija Posavska: Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u zdravstvu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu