Sport     | 20.06.2018. 20:06 |

Osnovana Akademija futsala Mostar SG Staklorada

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. lipnja (FENA) - Rukovodstvo FC Mostar SG Staklorad na čelu s Amelom Bajgorićem u utorak je održalo osnivačku skupštinu Akademije futsala Mostar SG, te je najavilo kao svoju produženu ruku, odnosno omladinski pogon kluba.

 Za predsjednicu Akademije izabrana je Adela Gosto, dok upravni odbor čine Dževad Habibija, Amel Bajgorić, Adnan Pintul i Arman Puzić.

 "Akademija je osnovana kako bi se futsal, nogomet i sport općenito podigli na jednu veću razinu te se talentiranoj djeci pružila prilika za kvalitetan rad s licenciranim trenerima", rekao je predsjednik FC Mostar SG Amel Bajgorić te dodao kako je ovo nešto što se dugo čekalo.

 Akademija trenutno broji preko 150 dječaka te se kreće sa selekcijom grupa od kojih će se onim najboljima pružiti prilika te im pomoći u izgradnji profesionalne karijere kada za to dođe trenutak.

 "U Mostaru ima puno sportskih udruženja što i nije loše, ali kvaliteta rada s djecom moram primijetiti nije na zavidnu razinu. Nažalost, s djecom rade tzv. treneri koji nisu licencirani i tu nastaje veliki problem, pogotovo kada je u pitanju dijete koje ima sve druge predispozicije da sutra bude kvalitetan igrač", kazala je predsjednica Akademije Adela Gosto te dodala kako će upravo ova Akademija pružiti kvalitetu, i da je upravo to ono što je sportu i Mostaru trebalo.

 Sastanak upravnog odbora je zakazan već za idući tjedan, kako bi se usvojio plan i program na godišnjoj razini.

 Dževad Habibija, čija je želja bila pokrenuti Akademiju, izrazio je zadovoljstvo te najavio sportski spektakl.

 "Formiranje jedne ovakve akademije je oduvijek bila moja želja, ali da bi se napravilo nešto perspektivno i kvalitetno, potrebno je imati dobar tim ljudi uz sebe. Zato je ova ideja sazrijevala godinama i evo napokon uz prave ljude ugledala svjetlo dana. Ovo će biti veliki doprinos doprinos sportu", kazao je Habibija.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Skupština Srbije: Lokalni i beogradski izbori 2. lipnja

Ukrajinski gradonačelnici u BiH uče o poslijeratnoj obnovi gradova (VIDEO)

Obilježavanje Svjetskog dana intelektualnog vlasništva u petak u Mostaru

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta