Najave     | 21.06.2018. 08:23 |

Direktor FUCZ-e u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. juna (FENA) - Direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak sa saradnicima danas će posjetiti Bosansko-podrinjski kanton Goražde i s domaćinima održati dva radna sastanka.

Prvi je radno-konsultativni sastanak s Kantonalnim štabom civilne zaštite BPK-a Goražde, a drugi radni sastanak s premijerom Vlade BPK-a Goražde, ministrom privrede BPK-a Goražde, komandantom KŠCZ-e BPK-a Goražde, direktorom KUCZ-e BPK-a Goražde i direktoricom UNIS Ginex d.d. Goražde.

Solak će na sastanku s Kantonalnim štabom civilne zaštite BPK-a Goražde razgovarati o načinu funkcionisanja zaštite i spašavanja i civilne zaštite u FBiH, mehanizmu EU i Evropskim modulima civilne zaštite, organiziranju i funkcionisanju zaštite od požara i vatrogastva u FBiH, funkcionisanju sistema zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, organizaciji civilne zaštite na području BPK-a Goražde, aktuelnim pitanjima iz oblasti zaštite i spašavanja na području BPK-a Goražde te ulozi, značaju i aktivnostima timova za deminiranje FUCZ-e za područje BPK-a.

Drugi radni sastanak Solak će održati s premijerom Vlade BPK-a Goražde, ministrom privrede BPK-a Goražde, komandantom KSCZ-e BPK-a Goražde, direktorom KUCZ-e BPK-a Goražde i direktoricom UNIS Ginex d.d. Goražde u vezi s rješavanjem problema Poligona za uništavanje eksplozivnih sredstava na lokaciji Oručevac-Čanak u okviru kojeg će biti predstavljen elaborat za uređenje ovog poligona, najavljeno je iz FUCZ-e.

 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Federalni štab civilne zaštite dodijelio priznanja za 53 kolektiva i pojedinca

FUCZ - Izvučeno vozilo iz Bregave, u njemu nađeno jedno beživotno tijelo

FUCZ - Požar na području općine Kladanj još uvijek aktivan

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo