Najave     | 21.06.2018. 11:40 |

U Brčkom radionica za građane-novinare

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. juna (FENA) - "Otvorena mreža" kao partner Centra za promociju civilnog društva u realizaciji projekta Jačanja profesionalnih medija u BiH (IMEP), u saradnji sa USAID-om u BiH, organizira sutra u Brčkom radionicu za građane-novinare.

Teme radionice bit će model građana-novinara, kreiranje i objavljivanju sadržaja za IMEP.ba, "New Voices" grantovi koji su predviđeni u iznosima od 2.000 do 5.000 dolara, a razgovarat će se i o novinarstvu, razlici između izvještavanja i pisanja na društvenim mrežama te tema iz lokalne ili šire zajednice.

IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH.

Radionica je namijenjena studentima novinarstva, novinarima bez posla, aktivistima, ali i svima koji aktivno promatraju svijet oko sebe, saopćeno je iz Otvorene mreže.  

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

LDA Mostar organizira radionicu za mlade poduzetnike

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'