Bosna i Hercegovina     | 21.06.2018. 12:16 |

Proevropski blok očekuje podršku građana u RS-u

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 21.juna (FENA) – Proevropski blok, koji čine SDP, DF, NB, SBB, HSBiH, Radom za boljitak, Naša Stranka očekuje dobre rezultate na izborima za nivo vlasti u bh. entitetu RS – rekao je danas Enes Suljkanović, potpredsjednik SDPBiH.

Ovo je, kaže, koalicija za Narodnu skupštinu RS-a, s tim da su neke od ovih stranaka dale kandidate za predsjednika, odnosno potpredsjednike tog bh.entiteta.

Podsjeća da su na lokalnim izborima ove stranke ostvarile oko 33.000 glasova u RS, što, smatra, govori da će biti značajan politički subjekt u entitetskom parlamentu.

- To govori da će Proevropski blok od oktobra imati veoma značajnu ulogu na političkom nebu RS – istakao je Suljkanović na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Ocijenio je da u RS-u postoji samo deklarativno zalaganje za evropski put BiH, ali da svi rade da se ne uđe u EU, jer bi u tom slučaju morali prihvatiti određene standarde.

- Proevropski blok istinski se zalaže za taj projekat – dodao je on.

I poslanik Nezavisnog bloka u Državnom parlamentu Sadik Ahmetović je naveo da je neophodno primjeniti evropske principe u BiH.

Ahmetović, koji je kandidat na predstojećim izborima za potpredsjednika RS-a uime Nezavisnog bloka, je rekao da će, ako bude izabran, predstavljati sve građane jednako.

Na konferenciji za novinare je rečeno da aktivnosti u vezi s formiranjem Proevropskog bloka, koji čini sedam stranaka, traju već nekoliko mjeseci, a podršku im daju još neke stranke.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

Predstavljene Smjernice i Priručnik za izvještavanje o izborima (VIDEO)

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!