Bosna i Hercegovina     | 21.06.2018. 12:51 |

Saradnja Pravnog fakulteta UNSA i Informativnog centra o MKSJ

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 21. juna (FENA) - Informativni centar o Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju otvorio je vrata za studente, istraživače, profesore i akademske djelatnike Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu sa kojima će u narednom periodu sarađivati i realizirati zajedničke projekte.

Tim povodom jutros je u Vijećnici gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio dekanesu Pravnog fakulteta Hajriju Sijerčić-Čolić te prodekane Fikreta Karčića i  Midhata Izmirliju.

Gradonačelnik Skaka i dekanesa Sijerčić-Čolić potpisali su i Memorandum o saradnji ove dvije institucije koji otvara široke mogućnosti kooperacije te iskorištavanja mogućnosti koje Informativni centar MKSJ pruža.

– Ovakvi sporazumi daju istinski i viši smisao postojanju Informativnog centra MKSJ. Uvjereni smo da će studenti i stručnjaci sa Pravnog fakulteta, na bazi ove naše saradnje, iskoristiti puni kapacitet i nemjerljivu historijsku i nacionalnu vrijednost koje ima Haška arhiva, Informativni centar i autentična sudnica koja je smještena u Vijećnici – rekao je gradonačelnik Skaka.

Dekanesa Sijerčić-Čolić je izrazila zadovoljstvo sporazumom te je najavila već od ovog ljeta realizaciju zajedničkih projekata.

Informativni centar zvanično je otvorena 23. maja ove godine i djeluje u sklopu Grada Sarajeva, saopćeno je iz Gradske uprave.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Gradski savjet traži reformu zakonskih nadležnosti i teritorijalne organizacije Grada Sarajeva

Branislava Draženović rođ. Peruničić dobitnica Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva

Planirani rok za završetak radova obnove fasade Gospođicine kuće 90 radnih dana (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo