Bosna i Hercegovina     | 21.06.2018. 15:22 |

Kupljen plac porodici Bašić, za izgradnju kuće potrebno 47.402 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. juna (FENA) - Humanitarna organizacija MFS-EMMAUS objavila je prije dvije sedmice apel za pomoć sedmočlanoj porodici Bašić iz Lendića kod Gračanice.

Građani BiH i dijaspore su se odazvali apelu te su svojim uplatama omogućili kupovinu placa za gradnju kuće na lokaciji u naselju Drijenča, nedaleko od Lendića, u vrijednosti  19.500 KM, površine 700m2.

Humanitarna akcija za pomoć porodici Bašić se nastavlja jer po projektnoj dokumentaciji za izgradnju kuće  potrebno 47.402 KM.

- Vodeći se dosadašnjim iskustvima uvjereni smo da možemo skupiti iznos od 47.402 KM i izgraditi i kuću u rekordnom roku. Svaka druga opcija nije prihvatljiva – ističu iz EMMAUS-a.

Sedmočlana porodica Bašić živi u u zapuštenoj kućici, poput šumske kolibe, bez vode, kupatila, sadvije sobice i starim i pohabanim namještajem. Otac je nezaposlen, bolestan.

Iz EMMAUS-a apeluju na dobre ljude, građane, privrednike,  političare, da se odazovu humanitarnoj akciji, jer su uvjereni da kod svih nas postoji određena suma novca bez koje se može i koju možemo preusmjeriti.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Udruga Mihael pokrenula humanitarnu akciju za sigurnu kuću 'Majka Krispina'

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo humanitarnu akciju za pomoć djevojčici Almi Kamarić

Obitelj Marijanović uskoro dobiva novi krov nad glavom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom