Svijet     | 21.06.2018. 17:41 |

U potonuću trajekta u Indoneziji nestale 192 osobe, četvero poginulih

FENA Internet

MADEN, 21. juna (FENA) - Broj poginulih osoba povećan je na četiri, a utvrđeni broj nestalih osoba je 192, saopćile su indonezijske vlasti nakon trodnevne spasilačke akcije i istrage o potonuću putničkog trajekta u Indoneziji.

Putnički trajekt potonuo je u ponedjeljak u jezeru Toba, nedaleko od grada Maden na sjeveru Sumatre, a prvobitno je saopćeno da je poginula jedna, a nestalo 49 osoba.

Čelnik Civilne zaštite (Basarnas) Muhammad Syaugi saopćio je jutros da su spasilačke ekipe iz jezera izvukle tijela četiri poginule osobe, a da je spašeno 18 ljudi.

“Nakon istrage i razgovora sa svjedocima nesreće i porodicama putnika na trajektu utvrdili da su u brodolomu nestale 192 osobe“, kazao je Muhammad.

Indonezijsko Ministarstvo transporta saopćilo je da će spasilačka akcija trajati još najmanje tri dana, a da u njoj učestvuje više od 400 spasilaca, prennosi TRT.

Policija pretpostavlja da je do potonuća broda došlo zbog loših vremenskih uvjeta i prekomjernog broja putnika na plovilu, a uzrok nesreće je predmet pokrenute istrage. 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U poplavama u Indoneziji 26 poginulih i najmanje šest nestalih

Spasioci evakuirali sve planinare zarobljene na indonezijskom vulkanu Marapi

Jedanaest mrtvih i 12 nestalih penjača nakon erupcije vulkana u Indoneziji

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom