Bosna i Hercegovina     | 21.06.2018. 20:46 |

Zovko sa studentima projekta 'EU for You – #E4U'

FENA Saopćenje

BRUXELLES, 21. lipnja (FENA) - Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko susrela se u Bruxellesu s pobjedničkim timom projekta "EU for You – #E4U": "Start yourself up!" zajedno s izvjestiteljem Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Christianom Dan Predom.

 Studenti su u svojim kampanjama iznijeli brojna rješenja kako ohrabriti mlade ljude da se uključe u promjene koje mogu Bosnu i Hercegovinu vratiti na put prema Europskoj uniji, priopćio je u četvrtak Ured zastupnice Zovko.

 Zovko je istaknula važnost upoznavanja mladih s funkcioniranjem Europske unije te mogućnostima koje se pružaju svim njezinim građanima, posebno u području obrazovanja i zapošljavanja mladih. 

 U okviru ovog projekta studenti dodiplomskih studija s osam javnih fakulteta u Bosni i Hercegovini angažirali su se na izradi javnih kampanja.

 Projektom simboličnog naziva "EU for You - #E4U", Ured specijalnog predstavnika EU u BiH (EUSR) želio je potaknuti studente da govore o socio-ekonomskim reformama, kao i izazovima s kojima se mladi ljudi suočavaju.

 Sudjelovanjem u projektu, imali su zadatak da, do siječnja ove godine, realiziraju javne kampanje u kojima će predstaviti svoje stavove o spomenutim pitanjima, prvenstveno među svojim kolegama studentima, mladim ljudima u BiH i široj javnosti.

 Zastupnica Zovko je ovom prilikom istaknula pohvalan rad mladih, njihovo zalaganje za promicanje zajedničkih europskih vrijednosti i mogućnosti koje se pružaju građanima članstvom Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji, navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Treće izdanje programa Narodnog pozorišta Sarajevo 'Kultura na ulice 2024!' počinje u maju

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu