Sport     | 22.06.2018. 12:20 |

Nogometni savez BiH i UNFPA potpisali Memorandum o suradnji (VIDEO)

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 22. juna (FENA) - Predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) i Populacijskog fonda Ujedinjenih naroda (UNFPA) danas su u Sarajevu potpisali Memorandum o suradnji. 

U prostorijama NSNiH Memorandum su potpisali generalni sekretar NSBiH  Jasmin Baković i predstavnica UNFPA za BiH Doina Bologa. 

Momorandum definira okvire suradnje UNFPA i NSBiH na promociji ženskog nogometa i rodne ravnopravnosti u Bosni i Hercegovini, te ujedno označava početak kampanje pod nazivom "Izbor, a ne slučajnost", koja ima za cilj da pokrene solidarnost za veću ravnopravnost i jednake mogućnosti za sve. 

Baković se zahvaio Populacijskom fondu UN na incijativi za poptpis Memoranduma, "koji u potpunosti korespondira i podudara se s našim statutarnim određenjem i opredjeljenjem da štitimo i promoviramo sve pozitivne vrijednosti, nediskriminaciju i ravnopravnost, uključujući rodnu ravnopravnoist, kao temelj ovog Memoranduma".

- U NS BiH složili smo se s partenerima iz Populacijskog fonda UN da ćemo surađivati na promociji jednakosti spolova, kroz organiziranje zajedničkih javnih kampanja, te putem događaja i promotivnih materijala zajednički tražiti sredstva za implementaciju aktivnosti u oblasti jednakosti spolova - kazao je Baković.   

On je dodao da će Memorandum otvoriti vrata novim aktivacijama, inicijativama i kampanjama koje će rezultirati konkretnim projektima, u cilju promovisanja rodne ravnopravnosti i drugih demokratskih načela u javnom djelovanju.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1905/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1-pbQ_ZxTvfaWf-DOofHtlq0sxTuPs7rG?usp=sharing

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Pobjede Širokog i Zrinjskog

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta