Stranačke aktivnosti     | 22.06.2018. 14:49 |

Saopćenje za javnost SDP-a BiH

FENA Saopćenje

O potrebi jednakopravnosti i institucionalnoj zaštiti Srba u Federaciji BiH, izjavu je dao Draško Aćimović, potpredsjednik SDP-a BiH.

„SDP će učiniti sve da institucionalno zaštiti Ustavom garantovana prava Srba u Federaciji, kao što čini sve da zaštiti prava Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj. Samo poštovanjem prava i zakona možemo učiniti da se svi građani Bosne i Hercegovine osjećaju ravnopravno i slobodno.

Nikome više ne trebaju pozivi na mržnju i izazivanje straha kod bilo koga. Za SDP je borba za prava svih građana, kao i građana srpske nacionalnosti u Federaciji jako važna i učinićemo sve da njihovo učešće u vlasti, nakon izbora, kroz SDP bude dovoljan garant, da sami mogu institucionalno i ravnopravno uticati, na sva pitanja, koja su od važnosti za njih.

Vrijeme je da se počne živjeti jednakopravno i slobodno na cijeloj teritoriji BiH. Pozivamo sve stranke iz BiH da zajedno sa SDP-om, pravnim i političkim metodama, sarađuju na poboljšanju položaja svih naroda na svakom pedlju teritorija ove zemlje, a ne nanose štetu pravljenjem afera i dizanjem tenzija“, izjavio je Aćimović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo