Bosna i Hercegovina     | 22.06.2018. 16:53 |

Glavni direktor za politička pitanja britanskog MVP-a 25. juna u posjeti BiH

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 22. juna (FENA) - Glavni direktor za politička pitanja britanskog Ministarstva vanjskih poslova Richard Moore posjetit će Bosnu i Hercegovinu u ponedeljak, 25. juna.

U Sarajevo dolazi kako bi sa zvaničnicima te predstavnicima civilnog društva, pravosuđa, poslovne zajednice i drugih sektora razgovarao o predstojećem Samitu o zapadnom Balkanu koji će biti održan 9. i 10. jula u Londonu, saopćeno je iz biritanske ambasade u Sarajevu.

Samit u Londonu biće usmjeren na tri prioriteta, ako što je povećanje ekonomske stabilnosti putem poboljšanja poslovnog okruženja, podsticanja preduzetništva, rješavanja pitanja nezaposlenosti mladih i promovisanja regionalne uzajamne povezanosti.

Također, jedan od prioriteta je i jačanje regionalne saradnje u polju sigurnosti, što će pomoći u borbi protiv zajedničkih prijetnji, uključujući korupciju, teški i organizovani kriminal, terorizam i nasilni ekstremizam, kao i podsticanje bolje političke saradnje, što će pomoći regionu da riješi bilateralne sporove i prevlada pitanja ostavštine konflikata devedesetih.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Reilly: Stvariti okruženja u kojima nema mjesta rodno-zasnovanom nasilju

Gradske vlasti Moskve preimenovale trg pred britanskom ambasadom

Sarajevo Innovation Summit – Ulaganje u inovacije je ulaganje u budućnost

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta