Stranačke aktivnosti     | 23.06.2018. 12:40 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković cijeni da su uzaludne i isprazne rasprave na okruglim stolovima i saborskim odborima  o masovnom odlasku Hrvata iz BiH, ako se pri tome izbjegava označiti krivca za taj nacionalni demografski potop i jasno distancirati od višegodišnje politike preseljenja  Hrvata, njihovoga osiromašenja i kreiranja političke i sigurnosne  neizvjesnosti zbog čega i bježe iz ove zemlje.

"Pa, nije  valjda Hrvatska stranka BiH kriva što Hrvati ne doživljavaju BiH kao svoju prvu domovinu i što raspamećeni i frustrirani masovno napuštaju svoje prostore i nepovratno vode cijele obitelji. Nije problem, možemo se poigrati ironijom pa, evo, kazati i  Hrvatska stranka BiH je uzročnik stampeda našega naroda u inozemstvo, međutim, kao i u medicini da bi se neka bolest izliječila prvo je nužno napraviti točnu dijagnostiku.  

U slučaju masovnoga iseljavanja Hrvata iz BiH dijagnoza je kristalno čista i poznata. Višegodišnja pogubna i promašena politika    HDZ BiH, nesposobni, gramzljivi i otuđeni dužnosnici te stranke u vlasti na svima razinama su glavni krivci za demografsku katastrofu koja svake godine guta više od 10 tisuća Hrvata  iz  BiH. 

Ta je  politika prvo namjeravala etnički očistiti neke prostore u BiH i 'humano' preseliti Hrvate na jedno područje, a danas ta ista politika brutalno, najprljavijim metodama zaustavlja povratak Hrvata svojim kućama. Otužne su slike i tonovi s rasprave u saborskom odboru u Zagrebu, gdje kardinala Vinka Puljića, između ostaloga, saslušavaju  i 'krokodilske suze' liju neki zastupnici s ovih prostora koji su bili izravni protagonisti politike iseljevanja Hrvata iz Bosne i danas su među glavnim jastrebovima koji  sprečavaju povratak Hrvata u RS i omalovažavaju biskupa Franju Komaricu.   

Normalno je onda postaviti pitanje, kako može jedan licemjer koji u BiH glasuje za Istanbulsku konvenciju, a u saboru RH kukavički izbjegne odgovornost, govoriti o iseljavanju Hrvata. Naravno da ne može i neće i zato je otužno da se tako važan problem ponovno sramno koristi u predizbornu kampanju u koju se perfidno uvlače i  najveći crkveni autoriteti. Tko pred tim  surovim činjenicama namjerno zatvara oči i sam je sudionik te demografske zavjere, uključujući i one krugove i pojedince  koji dodijeljuju počasni doktorat za naseljavanje Hrvatske i to isključivo  Hrvatima iz  BiH", kaže na kraju Božo Skopljaković, predsjednik  Hrvatske stranke BiH.          

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje za javnost HS BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana